Divendres passat es va disputar la segona prova de la temporada 2018 de Solotcatala, com en el primer ral·li els trams de Sant Esteve Sesrovires es disputaven en brut. 22 cotxes van prendre la sortida en les categories de 1/24 I 1/32, la categoria amb major nombre de participants era WRC 1/24 amb un total de 9 cotxes.

Una primera passada en WRC ja deixava clar que la cosa anava a estar interessant, ja que a la part alta de la classificació la diferència entre els tres primers era d’escassos 3 segons, liderant la prova Xavi Margarit amb el seu VW Polo, després d’ells i en un altre grup de 3 pilots la diferència entre aquests també era escassa, només 4 segons, encara que ja una mica allunyats del cap, el millor classificat d’aquest segon grup era Oscar Perez amb el seu Citroen DS3.

La segona passada pels trams va ser decisiva en el resultat final del WRC, ja que després d’una espectacular actuació Ivan Margarit va prendre les regnes de la prova i es va col·locar en primera posició amb un avantatge 6 segons sobre el seu germà Xavi, que va saber mantenir fins al final aconseguint un merescut triomf amb el seu Subaru Impreza. La lluita pel segon lloc continuava ben oberta en aquest segon bucle entre Xavi Margarit i Ramon Jou, que van finalitzar aquesta segona passada amb tan sols tres dècimes de diferència, deixant-ho tot a l’última passada.

Si ajustada era la lluita pel segon i tercer lloc, no menys ajustada estava la lluita després d’ells, ja que Lluís Sola, Oscar Perez i Ismael Camps estaven separats tan sols 3,5 segons, aquest grup ara ho encapçalava Lluís, seguit després Ismael i Oscar respectivament. Mal bucle per Pau Torras que marc un 120 en el tram final després de patir problemes tècnics.

Amb el que s’ha comentat anteriorment arrencava l’últim bucle del dia, Ivan va mantenir a la perfecció als seus rivals i Ramon Jou no va poder seguir el ritme que marc Xavi Margarit i finalment es va haver de conformar amb el tercer lloc i Xavi es va emportar el segon. Quart classificat Lluis Sola que va tenir un ral·li en què fuede menys a mes, cinquè Oscar Perez a sis segons i sisè Ismael Camps, el qual es va despenjar en un tercer tram final en què va perdre sis segons. Setè clasificacdo final Jordi Lopez, que ha de resoldre els problemes de rebot davanter en el seu VW Polo, Marc Sola en vuitè lloc i tancant la classificació Pau Torras.

 En la categoria de Clàssics 1/24, tan sols dos participants, però una lluita interessantíssima que es decanto al final cap a Paulino Jimenez per només 1,07 segons sobre Xavi Margarit, una diferència mínima que demostra el gran nivell de tots dos.

A la segona categoria amb més participants, el gup N de 1/32 no hi va haver color, ja que Oscar Anton amb el seu Subaru Impreza no va tenir rival, i aconsegueixo el trinufo final amb una diferència de més de 72 segons sobre el segon classificat.

La propera prova el divendres 23 de març a Castellví de Rosanes i en asfalt.

Us esperem.