Tercera prova de la temporada 2018 de SlotCatala i primera de les proves en net, a Castellví de Rosanes ens esperaven 5 trams variats com sempre, llargues rectes, trams revirats i com de costum un gran ambient. 22 cotxes van prendre la sortida entre els 1/24 i 1/32, com en el passat ral·li la categoria estrella va ser el 1/24 WRC amb un total de 8 cotxes.

La primera passada en aquesta categoria ja deixava novament clar que els germans Margarit es disputarien la victòria final, ja que mantenir el ritme que imposen és complicat per a la resta de participants. La primera etapa va ser per a Ivàn que aconseguia una exigua diferència sobre Xavi de tan sols 7 dècimes. Com ja va passar en l’anterior prova després d’ells dos grups, el primer d’ells encapçalat per Ramón Jou i el seu Peugeot 207 a 9 segons del cap, després l’Oscar Pérez i el seu Citroën DS3 que es col·locava a 6 segons de Ramon i amb el mateix temps Lluís Solà i Jordi López, que sembla per fi ha corregit els problemes de rebot de la seu VW Polo. Tancant la classificació Ferran Gràcia que reapareixia en el campionat i Ismael Campos, amb la seva particular lluita d’escuderia i que els separava una dècima.

La segona passada pels trams va acabar donant el triomf Xavi Margarit, que d’aquesta forma li torna la jugada de l’anterior prova, és tal la igualtat entre tots dos que la distància final entre Xavi i Ivàn després de 10 etapes va ser de 1,2 segons, un sospir. Després d’ells res va canviar en la classificació i tots van mantenir les seves posicions, Ramon Jou assolint novament pujar al podi, Oscar Pérez acabava en quarta posició final, després Lluís Solà que va mantenir a ratlla Jordi López que no va poder mantenir el ritme del jove pilot, Ferran Gràcia acabava en setena posició final i Ismael Camps que ha de millorar les seves segones passades tancava la categoria del WRC 1/24.

En aquesta categoria cal destacar la presentació oficial de la carrosseria de l’equip Malalts de Slot, amb un VW Polo de belkits i els colors vermell, blau i negre que va tenir una bona acceptació entre els participants, en breu podrem veure els quatre pilots amb les seves montures.

A la MSC Cup, quatre pilots prenien la sortida, Ramon Jou amb el seu Skoda Fabia no va donar cap opció a la resta de participants, ja que després de la primera etapa ja li treia 22 segons al segon classificat Ferran Gràcia amb un altre Skoda, tercer es col·locava Ismael camps amb el seu Citroën DS3 i tancant la taula Lluís Solà amb el seu Ford Fiesta a gairebé 40 segons del cap.

La segona passada mes del mateix, Ramon millorava tots els seus temps, traient novament gairebé 20 segons a Ferran, i que va ser capaç de mantenir el segon lloc miraculosament, ja que Lluís va realitzar una espectacular segona passada retallant 13 segons a Ferran. Tancava la taula Ismael que tornava a fer una mala segona passada deixant escapar el podi que tenia a l’abast de la mà.

 

En la categoria de clàssics, Xavi Margarit en aquesta ocasió no va donar opció a Paulino Jiménez i guanyava la categoria amb 18 segons d’avantatge, el Porsche de Xavi va funcionar-hi com un rellotge.

En les categories de 1/32 no hi va haver molta competència en aquesta ocasió, ja que les mes concorregudes van ser les de 1/32 WRS a on Paulino Jimenez es va dur el triomf sobre Jordi López amb mes d’un minut de diferència, com podeu veure no hi va haver rival. I la segona categoria amb més participants va ser 1l 1/32 SN-GT on la cosa va estar més ajustada i finalment la victòria va ser per a Oscar Pérez i el seu Porsche davant del Corvette de Francesc Estébanez, 8 segons va ser la distància final entre tots dos.

La propera parada del campionat serà la prova final de brut a Sant Esteve Sesrovires el proper 20 d’Abril, allà us esperem a tots per seguir gaudint del campionat.